2008. július 21., hétfő

Kékkagylós spagetti

Kékkagylós spagetti
(Spaghetti con le cozze)

kb. 55 db kékkagyló
½ citrom
5 db olajos szardellafilé
1 nagy csokor petrezselyemzöld
extra szűz olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors, szükség szerint só

A hagymát és a fokhagymát nagyon apró darabokra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. A kagylókat egy serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és fedő alatt addig pároljuk, amíg kinyílnak. (Amelyik nem nyílik ki, azt dobjuk ki!) Kb. 10 kagylót kiveszünk, kiszedjük az állatkákat, majd a szardellafilével és egy pici olívaolajjal együtt kézimixerrel pépesítjük. Ezután az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt a hagymás olajhoz adjuk, összekeverjük, és néhány percig még pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. A megmaradt kagylókat is a szószhoz adjuk, és a frissen főzött tésztával jól összeforgatjuk. Tálalásnál néhány csepp citromlevet préselülnk a tetejére.

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-6.html

Nincsenek megjegyzések: