2008. augusztus 2., szombat

Tagliatelle kacsahúsos mártással

Tagliatelle kacsahúsos mártással
(Tagliatelle con sugo di anatra)

2 db kacsacomb
2 db vöröshagyma
3 ek olívaolaj

frissen őrölt bors
1 ek sűrített paradicsom
250 ml száraz vörösbor
6 ágacska kakukkfű
500 ml alaplé
400 g tagliatelle (vagy egyéb széles metélt)

A combokat megmostam, a bőrüket lefejtettem, a húst a csontról levagdostam. (A csontból levest lehet főzni.) A húst és a bőrt egyenlő nagyságú kis kockákra vágtam.
A hagymát megpucoltam, felaprítottam. Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, a hagymát és a húskockákat együtt megprirítottam, míg a hagyma üveges nem lett. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a paradicsomsűrítményt, kicsit pirítottam, majd nyakon öntöttem a borral és kis lángon hagytam forrni.
Közben a kakukkfüvet leöblítettem, lerázogattam, majd az alaplével együtt a raguhoz adtam és fedő alatt, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároltam. Közben kóstolgattam, ha kellett utánasóztam. Mikor kész lett, a kakukkfüvet kihalásztam belőle.
Közben a kacsabőrt és -hájat 2-3 ek. hideg vízzel egy kis lábasban tűzre tettem. Először fedő alatt felforraltam, majd félig lefedve sütöttem, míg ki nem sült a zsírja. Végül levettem a fedőt és addig hagytam sülni, míg a pörcök teljesen meg nem pirultak és puhák nem lettek. Ekkor szűrővel konyhai papírtörlőre szedegettem őket, a zsírt pedig hagytam kicsit hűlni, majd kis tálkába öntve betettem a hűtőbe megdermedni (későbbi felhasználásra).
A széles metéltet sós vízben al dentére főztem, majd leszűrtem. A kacsaraguval leöntve és a pörcökkel megszórva tálaltam.
3-4 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2008/05/25/Meg_mindig_kacsa_Kacsahusos_szelesmetelt/

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

És miért kell múlt időt használni?