2008. szeptember 26., péntek

Linguine mozzarellával és koktélparadicsommal

Linguine mozzarellával és koktélparadicsommal
(Linguine con mozzarella e pomodorini)

Hozzávalók:
320 g linguine
1 bivalymozzarella
25 db koktélparadicsom
extra szűz olívaolaj
oregánó
néhány levél bazsalikom
só, frissen őrölt feketebors

A paradicsomokat négyfelé vágjuk, a mozzarellát felkockázzuk, a bazslikomot apró darabokra tépkedjük. A tésztát kifőzzük, “al dente” leszűrjük, és lehetőleg a tésztafőző edényben (de mindenképpen melegben, így a sajt egy picit megolvad) összekeverjük a hozzávalókkal.(Kevés olyan étel van, amit nem eszek meg, de a nyers, langyos paradicsomtól a hideg futkos a hátamon, ezért ez inkább “Ember-étel” szokott lenni. Az én változatomban a koktélparadicsomokat 1-2 percig pirítom egy kevés olívaolajban, így teljesen más íze lesz, és számomra is fogyaszthatóvá válik! )

Nincsenek megjegyzések: