2008. szeptember 26., péntek

Pappardelle tejszínes-cukkinis csirkefalatkákkal

Pappardelle tejszínes-cukkinis csirkefalatkákkal
(Pappardelle alla panna con zucchine e bocconcini di pollo )

Hozzávalók:
2 kicsontozott csirkecomb
2 közepes sárgarépa
1 közepes cukkini

1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
extra szűz olívaolaj
1,5 dl tejszín
só, frissen őrölt fehérbors


A kicsontozott csirkecombokat kb. 2X2X2 cm-es kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd nagy lángon a húskockákat hirtelen átpirítjuk rajta. Ezután felöntjük a fehérborral, és amíg a bor nagy része elpárolog, a sárgarépát is apró kockára vágjuk (kb. fele olyan nagyságúra, mint a csirkecombokat), majd a répát is a húshoz adjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, picit borsozzuk, és addig főzzük, amíg a sárgarépa majdnem megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a “félkarikára” vágott cukkinit, fedő nélkül az egészet még 3-4 percig főzzük, tejszínnel sűrítjük. Tálalásnál frissen őrölt fehérborssal vagy egy kevés parmezánnal szórjukmeg.

Nincsenek megjegyzések: