2008. október 16., csütörtök

Rigatoni ajókával

Rigatoni ajókával
(Rigatoni all'acciuga)

320 g rigatoni
100 g sóban eltett kiváló minőségű ajóka
2 gerezd fokhagyma
50 ml extraszűz olívaolaj
egy csokor petrezselyemzöld

Az ajókát folyó víz alatt megtisztítjuk a sótól, egy papírtörlővel megszárítjuk, majd egészen apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket és az ajókadarabkákat, (ha maradt köztük egy-két nagyobb darab, azt egy fakanállal szétnyomkodjuk) és az egészet jól összekeverjük.A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, "al dente" leszűrjük, összekeverjük a fokhagymás hallal és egy nagy csokor próra vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: