2008. november 20., csütörtök

Fettuccine borjúmájjal és koktélparadicsommal

Fettuccine borjúmájjal és Picadilly paradicsommal
(Fettuccine con fegato di vitello e pomodoro Picadilly)

320 g fettuccine
200 g borjúmáj
2 fej vöröshagyma
20 g szárított gomba
1 csokor petrezselyem
1 ek. extraszűz olívaolaj
1 ek. vaj
1 dl száraz fehérbor
4 "Picadilly" paradicsom
só, bors


Áztassuk a szárított gombát kb. 20 percig langyos vízben, majd jól csavarjuk ki, és vágjuk apróra.
A vajon és az olajon pirítsuk meg a vékonyra szeletelt hagymát, adjuk hozzá a gombadarabkákat, majd öntsük fel a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon, fedő alatt főzzük kb. 30 percig. Ha szükséges öntsünk hozzá a gomba átszűrt áztatólevéből egy keveset.
Ezalatt a paradicsomot vágjuk apró kockára, a májat vékony csíkokra. Amikor a hagyma elkészült, adjuk hozzá a májat, pirítsuk 3-4 percig, utána szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és a paradicsomkockákkal, és nagy lángon főzzük még 1-2 percig.
Közben a tésztát sós vízben főzzük ki, "al dente" szűrjük le, majd keverjük össze a paradicsomos-hagymás-májas szósszal. Tálaljuk azonnal.

Nincsenek megjegyzések: