(Trenette al pesto con fagiolini verdi e patate)
180-200 g trenette (vagy linguine, trofie)
1 tk só
2 db közepes burgonya (salátának való)
60-80 g ceruzabab
3-4 ek pesto alla genovese
feketebors, frissen őrölve

Úgy időzítsük, hogy mire a tészta al dente megfő, a zöldségek is megpuhuljanak, de a tésztát sose főzzük túl! A főzővízből leveszek pár kanálnyit, a tésztát pedig átszűröm vagy szűrőkanállal kiemelem egy tálalótálba. Alákeverem a pestot, kevés főzőlével lazítom, sózom, ha még szükséges és borsot tekerek rá.
Pár percre be lehet tenni az előmelegített sütőbe, hogy átforrósodjon.
Aki gondolja, durvára reszelt parmezánt szórhat rá és meglocsolhatja egy kevés olívaolajjal.
2 személyre /
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése