2011. augusztus 13., szombat

Fusilli kapros kefirrel, fetával és fekete olajbogyóval

Fusilli kapros-petrezselymes kefirrel, fetával és fekete olajbogyóval
(Fusilli con feta, olive nere e kefir aromatizzato con aneto e prezzemolo)

Hozzávalók:
320 g fusilli
4 ek. fekete olajbogyó
1 kis fej fehérhagyma (vagy lila)
egy kis csokor kapor
egy kis csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
8 ek. kefir
fél citrom leve
só, bors
Amíg a szósz és a tészta elkészült, egy nagy üvegtálat behűtöttem.
A kaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágtam, a hagymát felcsíkoztam, az olajbogyókat félbevágtam. A fokhagymát a kefirbe reszeltem, tekertem rá egy kevés sót, borsot, belefacsartam a citrom levét, hozzáadtam a kaprot, a petrezselyemzöldet, a hagymacsíkokat, a felezett olajbogyókat, meglocsoltam egy kevés olívaolajjal, belemorzsoltam a sajtot, majd az egészet alaposan összekevertem, és 30 percre a mélyhűtőbe raktam.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőztem, amikor elérte az "al dente" -"harapható", nem teljesen puhára főtt- állagot, leszűrtem, majd többször átkeverve langyosra hűtöttem. (Gyorsan dolgozzunk, nem tesz jót a tésztának ha sokáig áll!)
A tésztát a behűtött üvegtálba öntöttem, hozzáadtam a kefires szószt, az egészet összeforgattam, és azonnal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: