2011. október 10., hétfő

Anellini zöldségekkel és főtt sonkával


Anellini zöldségekkel és főtt sonkával
(Anellini con verdure e prosciutto cotto)

Hozzávalók:
320 g annellini
16 db datolyaparadicsom
100 g főtt vagy sült sonka (lehet füstölt is)
100 g fagyasztott zöldborsó
100 g cukkini
2 cikk fokhagyma
extraszűz olívaolaj
só, bors
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megpirítuk benne a megtisztított, kés élével kissé szétnyomott fokhagymagerezdeket, és az apró kockára vágott főtt sonkát. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, a még fagyos zöldborsót, borsot tekerünk rá, és sózzuk (óvatosan, mert a sonka is sós lehet) és az egészet addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a felcsíkozott datolyaparadicsomot, az egészet összekeverjük, és nagy lángon további 1-1,5 percig főzzük.Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sonkás-zöldségraguval, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: