2011. november 30., szerda

Malloreddus sült datolyaparadicsommal

(Gnocchettisardi con pomodorini al forno)

Hozzávalók(2 személyre):

· 20 dkg malloreddus (vagy más apró tészta, amire jóltapad a szósz)
· 50 dkg datolyaparadicsom
· 2 gerezd fokhagyma
· extra szűz olívaolaj
· reszelt, érett juhsajt
· oregánó
·


Felteszünk egyedénybe kevés vizet melegíteni. Közben megmossuk a paradicsomokat és mindegyiken ejtünkegy kicsi (de nem mély) kereszt alakú vágást. Mikor már forr a víz, beletesszüka paradicsomot 15-20 másodpercre, majd szűrőkanállal kiszedjük, hagyjuk picithűlni, meghámozzuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.Ezután megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymaprésen átnyomjuk vagy lereszeljük,összekeverjük olívaolajjal és ezzel a keverékkel meglocsoljuk a paradicsomokat.Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Közben sós vízbenfogkeményre főzzük a tésztát. Ha kész a paradicsom, egy kanállal serpenyőbe szedjük(néhányat félreteszünk), olívaolajat adunk hozzá, villával kicsitszétlapogatjuk (vigyázat, fröcsköl!) és sózzuk. Ráöntjük a tésztát, megszórjukreszelt juhsajttal és jól összemelegítjük. Tálaláskor az egészben hagyottparadicsomokkal díszítjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjukoregánóval meg egy kevés juhsajttal. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: