Tagliatelle bivalymozzarellával, citromosan (Tagliatelle con mozzarella di bufala e limone)
140-160 g tagliatelle tészta 2 guriga (à 125 g) bivalymozzarella 1,5 ek extraszűz olívaolaj 1-2 db szardellafilé ½ db (kezeletlen) citrom reszelt héja só, feketebors
A mozzarellát lecsöpögtetem, majd egyenlő nagyságú, kisebb kockákra vágom. Egy kisebb tálban villával szétnyomom a szardellát, beleteszem az olajat, belereszelem a citrom héját, tekerek rá egy kevés borsot és összekeverem. Beleforgatom a felkockázott mozzarellát, jól összeforgatom és 5-10 percre állni hagyom. (Mindenképpen bivalymozzarellával készítsük, akkor egy kissé darabos, de krémes masszát kapunk.) Megkóstolom, hogy kellően sós, enyhén citromos legyen. Közben al dente kifőzöm a tésztát. A tányérokat nem árt betenni az 50 fokra előmelegített sütőbe, hogy ne legyen a pastánk túl langyos, mivel a mártás itt nem forró. Amint kész a tészta, tálba szűröm, átforgatom benne a sajtot és az előmelegített tányéron tálalom. 2 személyre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése