2012. február 8., szerda

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival
(Farfalle con feta, broccoletti e salame fresco)

Hozzávalók:
320 g farfalle
200 g brokkoli
1 salotta hagyma
80 g feta
80 g friss szalámi
1 gerezd fokhagyma
2 ek. mascarpone
extraszűz olívaolaj

frissen őrölt feketebors


A szalámit csíkokra vágjuk, felforrósított serpenyőbe tesszük, és zsiradék hozzáadása nélkül a kissé szétnyomott fokhagymagerezddel együtt megpiríjuk.
A brokkolit lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és rózsáira szedjük.
A brokkoli főzőlevében a tésztát kifőzzük, amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt állagot) leszűrjük.
Közben egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk benne a vékonyra szeletelt salottahagymát, hozzáadjuk a brokkolit, a felkockázott feta sajtot, a mascarponét, kevés sót és borsot. Az egészet gyors mozdulatokkal összekeverjük, beleforgajuk a közben kifőtt tésztát is, tányérokra szedjük, rászórjuk a fokhagymás pirított szalámit és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

longhigy írta...

most kezdem csinalni, tuti jo lesz de en teszek bele gombat is

Gabah írta...

Szuper ötlet! Remélem, ízlett! ;-)