2012. február 20., hétfő

Spagetti káposztával, füstölt sonkával és bivalymozzarellával

Spagetti káposztával, füstölt sonkával és bivalymozzarellával.
(Spaghetti con cavolo cappuccio, prosciutto affumicato e mozzarella di bufala)

Hozzávalók:
320 g spagetti
250 g káposzta (lehetőleg hegyes végű, laza levélszerkezetű, ez ugyanis pillanatok alatt megpuhul)
120 g füstölt sonka
150 g bivalymozzarella
egy gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
frissen őrölt feketebors
A káposztát vékonyan felszeleteljük, a sonkát és a mozzarellát felkockázzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a kés lapjával kissé szétnyomott fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a sonkát és a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és néha-néha megrázogatva, saját levében az egészet addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. Ezután lepirítjuk, és megszórjuk a felkockázott bivalymozzarellával.
Közben a spagettit kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sonkás-sajtos káposztával, megszórjuk egy újabb adag frissen őrölt feketeborssal, és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ott változtattam kicsit a receptem, h a sajtot még melegen tettem hozzá a káposzta-sonka alaphoz, így elég krémesre sikeredett :), de legközelebb csak a végén teszem hozzá a sajtot.

Névtelen írta...

Az nem baj, ha krémesre sikerül a tészta feltét, hiszen sokan jobban szeretik a lágy, selymes, szószokat, mint egy szaftos zöldség-hús-sajt keveréket. Az már inkább probléma, ha az említett krémet "bivalymozzarellából" állítjuk elő - ti. a mozzarella rövid hőkezelés hatására nem lesz krémes, csak nyúlós.