2012. március 1., csütörtök

Eliche csiperkegombával és kelkáposztával

Eliche csiperkegombával és kelkáposztával
(Eliche con funghi champignon e cavolo verza)

Hozzávalók:
320 g orsótészta
400 g csiperkegomba
250 g kelkáposzta
100 ml száraz fehérbor
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
frissen őrölt feketebors

A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát laskára vágjuk
A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, hozzáadjuk a kelkáposztát és a fehérbort, majd folyamatosan kevergetve roppanósra pároljuk, végül lesütjük. 
Egy másik serpenyőt zsiradék nélkül füstölésig hevítünk, belerakjuk a gombát, majd saját levében megpároljuk, lesütjük. Hozzáadjuk a vajat, az apró kockára vágott hagymát és az áttört fokhagymát, és nagy lángon az egészet addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul.
Ekkor belekeverjük a kelkáposztát, sóval valamint jó adag frissen őrölt feketeborssal ízesítjük, és az egészet nem több mint egy perc alatt készre pároljuk. 
Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a gombás kelkáposztával, és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves webmester,


Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Mivel én magam is az egészséges táplállkozás híve vagyok, hiányosnak tartom oldalam, és szeretném kibővíteni ilyen receptekkel is. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a recept, de mikor kell bele a bor, és mennyi vaj szükséges bele?
Üdv: Erika