2008. július 16., szerda

Pappardelle citromos zöldbabbal

Pappardelle citromos zöldbabbal
(Pappardelle ai fagioli e limone)

250 g ceruzabab
200 g pappardelle (vagy egyéb szélesmetélt)
2 ek olívaolaj
1 db salotta
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom reszelt héja
2-3 ek citromlé, frissen facsarva
1 maroknyi petrezselyem (vagy rucola, bazsalikom)
1 mk tengeri só
bors, frissen őrölve, bőven

Először a ceruzababot megmosom, a végeit lenyisszantom, majd kétfelé vágom. Forró, sós vízben 5 percig blansírozom, majd egy szűrőkanállal kiszedve egy tálnyi jeges vízbe teszem. (A bab leve maradjon meg, még szükség lesz rá.)
A pappardellét egy nagy fazék vízben felteszem forrni. Ha al dente megfőtt, kiszedem egy tálalótálba.
Közben egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem az apróra vágott salottát és fokhagymát, picit pirítom, majd hozzáadom a zöldbabot, a citromhéjat és egy-két kanálnyi levet a zöldbab főzővizéből. Annyi citromlevet adok hozzá, hogy kellemesen savanykás íze legyen, bőven sózom és borsot tekerek rá, és annyi főzőlevet teszek alá, hogy ne száradjon ki, de ne is tocsogjon alatta. (Összesen 4-6 kanálnyi lesz.) Alákeverem a felvágott petrezselymet, a kész zöldbabot pedig átforgatom a pastával és forrón tálalom. Forgácsolt pecorinot teszek a tetejére.
2 személyre /

Eredeti, bővített bejegyzés itt található.

Nincsenek megjegyzések: