2008. július 14., hétfő

Tagliatelle diós-körtés mártással

Tagliatelle diós-körtés mártással

250 g tagliatelle
A mártáshoz
½ ek olívaolaj
4 szál újhagyma
200 ml tejszín (30%)
125 g ricotta
30 g dió, durvára vágva (vagy őrölve)
1 db nagy körte
1 mk sózöldbors, frissen őrölve


A mártáshoz egy kis lábasban felforrósítom az olajat, majd a vékony karikára vágott újhagymát kissé megpárolom benne, de maradjon még ropogós. Közben kifőzöm a tagliatelle-t, hogy épp akkor legyen készen, amikor a mártás.
Összekeverem a tejszínt a ricottával, hogy egynemű legyen, (de darabos is maradhat) és hozzáöntöm a hagymához. Beleteszem a durvára vágott diót, sóborsozom, majd belekeverem a kisebb darabokra vágott körtét, de már nem kell forralni, csak ha a körte keményebb.
A mártást óvatosan elvegyítem a tésztával, ha szükséges, forró sütőben átforrósítom és tálalom. Sajt nem szükséges rá.
2 személyre / 1.058 kcal / 53 g zsír / LF30 45,3%

Eredeti, bővített bejegyzés itt található.

Nincsenek megjegyzések: