2008. július 9., szerda

Csirkés-cukkinikrémes fusilli

Csirkés-cukkinikrémes fusilli
(Fusilli con crema di zucchine e petto di pollo)

1 kis fej vöröshagyma
0,5 dl fehérbor
15 dkg csirkemell filé
1 aprócska cukkini
5 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
extra szűz olívaolaj
só, fehérbors
frissen reszelt érlelet juhsajt

A hagymát felaprítjuk, egy kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Az egészet nagy lángon jól átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, fűszerezzük sóval, fehérborssal. (Ha szükséges, egy kevés húslevest, vagy vizet önthetünk hozzá.) Amikor a borsó már majdnem puha, hozzáadjuk a karikára (fél karikára) vágott cukkinit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, így együtt pároljuk még kb. 5 percig, majd az egészet merülőmixerrel pépesítjük, a kedvenc tésztánkkal jól összekeverjük, tálalásnál a tetejét megszórjuk egy jó adag finomra vágott petrezselyemzölddel és egy kis frissen reszelt juhsajttal.

Az eredeti, bővített recept itt található:

Nincsenek megjegyzések: