2008. július 8., kedd

Garnélás-cukorborsós tagliatelle

Garnélás-cukorborsós tagliatelle
(Tagliatelle con code di gamberi e piselli)

kb. 10 db rákfarok
10 dkg zöldborsó
1 dl száraz fehérbor
1 tk. vaj
1 tk. extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt zöldbors
1 babérlevél
1 citrom kifacsart leve


A borsót sós vízben puhára pároljuk, lecsepegtetjük. A rákfarkakat a babérlevéllel, a bor felével, és 1/2 citrom levével ízesített vízben 4-5 percig főzzük, leszűrjük, megtisztítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, rádobjuk a rákfarkakat és a borsót, meglocsoljuk a maradék borral, a citromlével, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt zöldborssal. Jól összeforgatjuk, közepes lángon további 5 percig pároljuk, és már mehet is a tésztára.

http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-4.html

Nincsenek megjegyzések: