2008. június 18., szerda

Tejszínes-sonkás orecchiette

Tejszínes-sonkás orecchiette

1 ek olívaolaj
1 fej hagyma
200 g sonkaszalonna
50 ml fehérbor, száraz
150 ml tejszín (30%)
3 gerezd fokhagyma
2 tk eltett zöldbors (üveges)
1 db tojássárgája
½ db citrom reszelt héja
½ tk sóbors, őrölt
200 g orecchiette (nálam most rucolás)
2 ek parmezán, reszelve/gyalulva

Az olajba beleteszem az apróra vágott hagymát és rádobom a sonkakockákat. Ráteszem a bort, majd összeforralom. Ha elpárolgott a leve, ráöntöm a tejszínt, összeforralom és fűszerezem. Egy csipet cukor még mehet bele, ha úgy kívánja. A tojássárgájával sűrítem.
Közben kifőzöm a tésztát. Ha kész, beleforgatom a mártásba, borsot tekerek rá és parmezánt reszelek a tetejére.
2 személyre /

Eredeti, bővített bejegyzés itt található.

Nincsenek megjegyzések: