2008. június 17., kedd

Spagetti Luigi gombamártásával

Spaghetti és Luigi gombamártása

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g gomba
2 db paradicsom
150 g gorgonzola
170 g krémsajt (mascarpone)
100 g sonka (prosciutto crudo)
só, bors

Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. A paradicsomot forró vízbe mártva lehéjazzuk, a magját kikaparjuk és kockára vágva hozzáadjuk, a gombával megpároljuk. Utána belemorzsoljuk a gorgonzolát és beletesszük a mascarponét. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a sonkát, kicsit rotyogtatjuk és spagettire szedve tálaljuk. Tetejére reszelt parmezánt szórunk.
2-3 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2007/01/31/Luigi_gombamartasa/

Nincsenek megjegyzések: