2008. június 26., csütörtök

Csirkés lasagne gombával és kukoricával

Csirkés lasagne gombával és kukoricával
(Lasagne al forno con ragù di funghi e pollo)

9 lap lasagna (a tepsi méretétől függően)
1 db csirkemellfilé
500 g gomba
½ doboz kukoricakonzerv
sajt (pl. mozzarella)
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
50 vaj
50 g liszt
700 ml tej

bors
szerecsendió
kakukkfű
a tetejére reszelt parmezán


A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük, a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A csirkemellfilét apró csíkokra/kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a gomba. Sózzuk, borsozzuk, megpároljuk. Ha puha, kiszedegetjük, megint egy kis olajat öntünk a serpenyőbe és megsütjük benne a csirkekockákat.
Elkészítjük a besamelt: a vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, halvány barnára pirítjuk és mehet bele lassan, fokozatosan a tej. Közben egy kézi habverővel állandóan kevergetjük. Addig főzzük, míg kicsit besűsűsödik. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.
Ekkor jön az összeállítás. Egy kisebb szögletes tepsi aljára csurgatunk a besamelből, rárakunk egy sor lasagnelapot, megint kevés mártás, majd megszórjuk kukoricával, gombával, csirkével, sajtot morzsolunk rá. Újabb lapok, besamel, töltelék. A tetejére megint besamel és reszelt sajt kerül. Mehet a sütőbe, 180 fokon sütöttem kb. 40 percig, először fólia alatt, majd a végén anélkül, hogy a sajt megpiruljon.
1 nagy tálhoz

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2007/06/01/Csirkes_lasagne_gombaval_es_kukoricaval/

Nincsenek megjegyzések: