2008. június 24., kedd

Chilis-citromos-rákos spaghetti

Ha van garnélánk, vagy fagyasztott garnélafarok, azzal is készíthetjük. Friss peperoncino sokat dob ezen az ételen. Ha egzotikusabban szeretnénk, akkor a petrezselyem helyett használjunk koriandert!

Chilis-citromos-rákos spaghetti
(Spaghetti al limone con gamberetti)


250 g spaghetti
100 ml olívaolaj
1 mk chilipehely (chilipaprika, peperoncino)
1 ek petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom reszelt héja
3-4 ek a tészta főzőlevéből
200 g koktélrák, fagyasztva
2 db piros chili, vagy más erős paprika kimagozva, felaprítva
2 gerezd fokhagyma

fekete bors, frissen őrölve
olívaolaj
1 db citrom leve


Az olívaolajban elkeverjük a chilit, a petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
Egy nagy fazék sós vízben al dentére főzzük a spagettit. Ha szárított chilivel dolgozunk, pár percre meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon.
A koktélrákokat felolvasztjuk és hagyjuk jól lecsöpögni, papírtörlővel feltunkoljuk róluk a nedvességet. Kevés olajat hevítünk egy teflon serpenyőben, rádobjuk a rákokat és kevergetve megpirítjuk őket. Pár perc után mehet melléjük a fokhagyma és a chili. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve rövid idő alatt készre sütjük. Nem kell nagyon megsütni, mert akkor a rákok mgkeményednek.
A kifőtt spagetti főzőlevéből kb. 4 evőkanálnyit kiszedünk a fűszeres olajba. A tésztát leszűrjük, a rákos keverékkel összeforgatjuk, meglocsoljuk a fűszeres olajjal és ráfacsarunk 1 citrom levét. Az egészet összeforgatjuk és tálaljuk.
2 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2008/01/27/VKF_XII_-_Citromos-chilis_spagetti_koktelrakkal/

Nincsenek megjegyzések: