2008. június 20., péntek

Paradicsomos spaghetti tonhallal és olívabogyóval

Paradicsomos spaghetti tonhallal és olívabogyóval

1 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db hámozott paradicsom konzerv
1 db tonhalkonzerv (darabolt)
1 marék olívabogyó
kevés tejszín
kis citromlé
só, őrölt bors
pici cayenne bors

A hagymákat apróra vágjuk, egy teflon serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, melyeket fakanállal szétnyomkodunk. Kicsit rotyogtatjuk, aztán mehet bele a tonhal és a kisebb darabokra vágott olajbogyó. Néhány percig főzzük, majd a tejszínnel, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük. (A csípőssége a cayenne bors mennyiségétől függ, én csak annyit tettem bele, hogy épp hogy csípjen). Hagyjuk még egy kicsit rotyogni és kész is.
Sós vízben al dentére főzött spagettivel vagy pennével kínáljuk. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot.
4 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2007/02/28/Paradicsomos_spagetti_tonhallal_es_olivabogyoval/

Nincsenek megjegyzések: