2008. június 21., szombat

Csirkés-körtés tésztasaláta

Csirkés-körtés tésztasaláta

300 g penne
1 db csirkemellfilé
só , frissen őrölt fekete bors
1-2 ek olívaolaj
3 db érett körte
100 g márványsajt (gorgonzola)
kb 100 ml tejszín
5 szál újhagyma
2 ek dió

Nagy fazék sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
A csirkemellet 4 vékony szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, frissen őrölt fekete borssal bedörzsöljük és kevés olajon teflon serpenyőben megsütjük. Ha kihűlt, vékony cafatokra szedjük. A körtéket félbevágjuk, magházukat kivágjuk, meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Az újhagymákat is felaprítjuk, a diót kis darabokra vágjuk és serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.
A márványsajtot botmixerrel tejszínnel elkeverjük és borsozzuk.
A tésztát, husit, körtét, hagymát és diót egy nagy tálban összeforgatjuk, tetejére csorgatjuk a sajtkrémet és összekeverjük. Behűtjük.
4 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2007/04/24/Kortes-csirkes_tesztasalata/

Nincsenek megjegyzések: