2008. augusztus 11., hétfő

Tagliatelle lilahagymával és mascarponével

Tagliatelline lilahagymával és mascarponével
(Tagliatelline con cipolla e mascarpone)

Az eredeti recept Mammától származik. Én csak egy icipicit változtattam rajta. Ennek a tésztának számomra azért van nagy jelentősége, mert annak ellenére, hogy jónéhány éve élek már Olaszországban, hetente legalább hétszer eszünk tésztát, a mascarpone, mint tésztaszósz alapanyag teljesen kimaradt az életemből. Mamma, köszönöm Neked még egyszer! Ezentúl gyakrabban használom majd! :-)

Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
1 fej lilahagyma
4 zsályalevélke
4 ek. mascarpone
20 db fekete olívabogyó
só, frissen őrölt feketebors
reszelt parmezán

Az olajon megpirítjuk a durvára vágott hagymát és a kétfelé tépett zsályaleveleket. Hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint fűszerezzük, s amikor a sajt teljesen kémessé olvadt, belekeverjük az olívabogyókat is. Az egészet épp csak néhány percig főzzük, összekeverjük a frissen kifőzött tésztával – ami nálam most épp tagiatelline volt-, tálalásál megszórjuk egy kevés reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések: