2008. augusztus 13., szerda

Tejszínes-póréhagymás fusilli grillezett padlizsánnal

Tejszínes-póréhagymás fusilli grillezett padlizsánnal
(Fusilli alla panna e porro con melanzane grigliate)

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 kisebb póréhagyma
1 dl tejszín
0,5 dl száraz fehérbor
extra szűz olívaolaj
só, fehérbors

A padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, besózzuk, és egy fél óráig állni hagyjuk, (lehetőleg egy szűrőben, hogy a leve lecsepeghessen), majd bordázott serpenyőben „csíkosra” sütjük. Ha kihűlt, a karikákat négyfelé vágjuk. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a vékony karikára vágott póréhagymát, felöntjük a fehérborral, majd nagy lángon a bor nagy részét elpárologtatjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a sót és a borsot, és az egészet 1-2 percig főzzük.A tésztát sós vízben kifőzzük, „al dente” leszűrjük, összekeverjük a tejszínes mártással, majd tálalásnál megpakoljuk a négyfelé vágott padlizsánnal.

Nincsenek megjegyzések: