2008. október 16., csütörtök

Bottoni verdi canestrellivel és rukolával

Bottoni verdi canestrellivel és rukolával
(Bottoni verdi con canestrelli e rucola)

Hozzávalók:
320 g bottoni verdi
200 g friss, tisztított canestrelli (a canestrelli egy kagylóféle -a fésűkagylóhoz hasonlít, csak sokkal kisebb-; a magyar nevére sajnos minden erőfeszítésem ellenére sem bukkantam rá; ha valaki tudja örömmel venném, ha megosztaná velem :-)
30 ml Brandy
50 g rukola
1 csokor petrezselyemzöld
4 ek. extraszűz olívaolaj
só, bors

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a megtisztított canestrellit, locsoljuk meg a Brandyvel, majd nagy lángon főzzük 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a nagyobb darabokra tépkedett rukolával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, szűrjük le "al dente", alaposan keverjük össze a rukolás canestrellivel, és kevés parmezánnal a tetején tálaljuk azonnal.

Nincsenek megjegyzések: