2008. október 16., csütörtök

Spagetti szardíniával

Spagetti szardíniával
(Spaghetti con le sardelle)

Hozzávalók:
320 g spagetti
250 g friss szardínia
300 g hámozott, darabolt paradicsom
10 bazsalikomlevél
1 csokor petrezselyemzöld
50 g fekete olívabogyó
1 gerezd fokhagyma
1 csípőspaprika
4 ek. extraszűz olívaolaj
só, bors


A szardíniákat megtisztítjuk, gerincüket eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra szeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát, a csípőspaprikát, és a szardíniadarabokat. 2-3 percig nagy lángon pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot, megszórjuk a fekete olívabogyóval, a felaprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, majd az egészet még kb. 5-6 percig tovább főzzük. A spagettit kifőzzük,"al dente" leszűrjük, összekeverjük a halas szósszal és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: