2009. november 5., csütörtök

Penne lisce San Daniele sonkával

Penne lisce San Daniele sonkával
(Penne lisce al San Daniele)
Hozzávalók:
320 g sima tollhegy tészta
120 g nyers érlelt San Daniele sonka
1 ek. extraszűz olívaolaj
1 dl tejszín
1 ek. mascarpone
sok-sok frissen őrölt feketebors
ha szükséges só
(bivalytejből készült füstölt ricotta – elhagyható)

Amíg a tészta fő, a sonkát vékony csíkokra vágom, a felhevített olajon egy percig pirítom, hozzáadom a tejszínt és a mascarponét, megvárom míg forrni kezd, közben a tésztát leszűröm, összekeverem a sonkás-tejszínes szósszal, tányérokba adagolom, és alaposan megszórom frissen őrölt feketeborssal. (Esetleg egy kevés füstölt ricottát reszelek a tetejére.)

Nincsenek megjegyzések: