Orecchiette sárgarépával, zellerrel és gombával
(Orecchiette saltate con carota, sedano e funghi)
Hozzávalók:
320 g orecchiette
2 nagy sárgarépa
egy egész zellerszár
400 g friss gomba (vegyes)
egy csokor petrezselyemzöld
érlelt pecorino
extraszűz olívaolaj
A zöldségeket megmosom, a répát és a zellerszárat nagyon apró kockára, a gombát nagyobb darabokra vágom. Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat, hozzáadom először a répa- és a zellerkockákat, főzöm 3-4 percig, majd hozzáadom a gombát is és az egészet addig főzöm amíg a zöldségek megpuhulnak. (Akkor finom, ha belül kicsit roppanósak maradnak.)
Ezalatt a tésztát bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm, összekeverem a zöldségekkel és azonnal tálalom.
Tálalásnál megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt pecorinoval, végül pedig néhány csepp friss olívaolajat cseppentek a tetejére.
Az eredeti bejegyzés a Tavola In Piazza-n jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése