Orecchiette csípős brokkolival, pecorinoval és pirított fenyőmaggal
(Orecchiette con broccoletti piaccanti, pecorino e pinoli tostati)
Hozzávalók:
320 g orecchiette
320 g brokkoli
50 g fenyőmag
4 ek. érlelt pecorino
2 gerezd fokhagyma
egy kis darab csípőspaprika
extraszűz olívaolaj
só
bors
A brokkolit megmostam, sós vízben megfőztem, leszűrtem, és villával kissé szétnyomkodtam. A fenyőmagot serpenyőben megpirítottam, a felét apróra vágtam. Egy másik serpenyőben felhevítettem az olajat, megpirítottam rajta a kettévágott fokhagymagerezdet és a csípőspaprikát, hozzáadtam a brokkolit, a pecorino felét és az apróra darabolt fenyőmagokat. Sóztam, borsoztam, és az egészet nem több mint egy percig főztem.
Ezalatt a tésztát bő sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, és összekevertem a fenyőmagos brokkolival. (Ha nagyon száraznak tűnne, adhatunk hozzá a tészta vagy ebben az esetben akár a brokkoli főzővizéből is.)
A maradék pecorinoval és az egészben hagyott pirított fenyőmaggal megszórva tálaltam.
Az eredeti bejegyzés a Tavola In Piazza-n jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése