2010. június 14., hétfő

Farfalle koktélparadicsommal, robiolával és bazsalikommal

Farfalle koktélparadicsommal, robiolával és bazsalikommal
(Farfalle con pomodorini, robiola e basilico)
320 g farfalle
1 chili
100 g robiola
egy nagy csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
8 db érett, édes koktélparadicsom
só, bors
A hozzávalókat (a tészta és a chili kivételével) összeturmixoltam. A farfalle tésztát bő, sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, összekevertem a robiolás-fokhagymás-paradicsomos szósszal, tányérokra szedtem, felkarikázott chilit és egy kis frissen őrölt borsot szórtam a tetejére, és azonnal tálaltam.

5 megjegyzés:

Mamma írta...

De jó lett ez a kép! És ezek a háromszínű tálkák:)) Látom, készültél a vébére:)))

Gabah írta...

Én ugyan nem! ;-)
Nem csak a focit, a TV-t is nagy ívben kerülöm (Julie e Julia DVD 3! hónapja ül a fiókomban). Valami tudatalatti furcsa kényszer hozta ki belőlem ezt a képet a múlt héten, aztán tegnap bekattant, hogy húúú, ma játszanak az olaszok, gyorsan blogba azzal a képpel!

roll. írta...

ha nincs robiola, mivel helyettesitened?

Gabah írta...

Roll, a friss robiola egy zsíros, kissé savas-savanykás kenhető sajt. Nem tudom, mostanában milyen otthon a sajtfelhozatal, így csak valami egyszerű megoldást javasolnék: mondjuk keverj össze 5:1 arányban egy akármilyen zsíros, krémsajtot, és tejfölt. Lehet, hogy csepegtetnék bele egy kevés(!) vörösborecetet, vagy kovászosuborka-levet. Csak annyit,hogy az ízek azért még kiegyensúlyozottak maradjanak.
Hopp, ezt kis is próbálom!
Kösz, Roll! :-)
Mamma, ha van ötleted, kérlek, oszd meg velünk!

Mamma írta...

Sziasztok!
Robiolát még sosem láttam otthon. Gabah jól leírta, kikeveréssel elég jó eredményt kapunk.
Esetleg kevés juhtúrót kevernék el natúr krémsajttal és tejföllel, hogy kenhető állagú legyen, de ne túl folyós.
Bár szerintem ez a tészta minden savanykásabb túrófélességgel finom lesz.