2010. július 2., péntek

Cukkinis-lilahagymás tésztasaláta szárított vörösáfonyával

Cukkinis-lilahagymás tésztasaláta szárított vörösáfonyával
(Insalata di fusilli con zucchine, cipolla di Tropea e mirtilli rossi essiccati)

320 g fusilli
300 g cukkini
1 kis fej lilahagyma
60 g szárított vörösáfonya
120 g caciotta vagy más félkemény édeskés, zsíros sajt (ha kontrasztosabb salátát szeretnénk, próbálkozhatunk sósabb, erőteljesebb ízű sajtokkal, én most valami "vörösáfonyához simulót" kerestem)
bors
extraszűz olívaolaj
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelem, a lilahagymát nagyon vékonyan felszeletelem, a vöröráfonyát apróra, a caciottát pedig kisebb kockákra vágom.
A fusillit bő, sós vízben kifőzöm, "al dente" leszűröm, összeforgatom egy kevés olívaolajjal, belekeverem az összes többi hozzávalót, sózom, borsot tekerek rá, és azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: