2010. július 2., péntek

Tonhalas-zöldborsós fusilli

Klasszikus. És még nyoma sincs a Pasta e bastán! :-)
Tonhalas-zöldborsós fusilli
(Fusilli con tonno e piselli)
320 g fusilli
240 g tonhalkonzerv ízlés és vonalak szerint olívaolajban vagy sós lében
120 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
bors
1 ek. kapribogyó
1 dl száraz fehérbor
1 chilipaprika
extraszűz olívaolaj
A tonhalat lecsöpögtetem, villával nagyobb darabokra töröm.
Egy serpenyőben olajat hevítek, hozzáadom a zöldborsót és a felkarikázott chilit, sót, borsot, majd az egészet roppanósra párolom. Ekkor hozzáadom a felaprított kapribogyót, a tonhalat, a fehérbort, további 1-2 percig főzöm, és a közben lobogó, bő sós vízben kifőzött fusillivel összekeverve azonnal tálalom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm!
Gyakran visszatérek hozzátok kipróbálni ezeket a pazar kajákat.

Ez a tonhalas nagy kedvencünk lett, egyszerűen pazar az ízek harmóniája..hmmm

Léna