2011. június 15., szerda

Tarhonya zöldfűszeres-paradicsomos csirkekockákkal

Tarhonya zöldfűszeres-paradicsomos csirkekockákkal
(Tarhonya con bocconcini di pollo al pomodoro ed erbe aromatiche)

320 g durumbúzából készült tarhonya (vagy más, durumbúzából készült aprótészta)
1 cikk fokhagyma
1 ágacska rozmaring
extraszűz olívaolaj
2 kicsontozott csirkecomb
néhány levél bazsalikom és majoránna
300 g hámozott, darabolt paradicsom


A kicsontozott csirkecombokat nagyon apró kockára vágtam. Egy alacsony falú lábasban felhevítettem az olívaolajat, megpirítottam benne a fokhagymát és a rozmaringot (majd mindkettőt kihalásztam, és kidobtam). Hozzáadtam a felkockázott csirkecombot, majd amikor a húskockák is megpirultak, belekevertem a hámozott, darabolt paradicsomot és az apróra tépkedett bazsalikom és majoránnaleveleket is. Végül sóztam, nagyon kevés borsot tekertem rá, és az egészet készre főztem.
A tarhonyát lobogó, sós vízben kifőztem, amikor elérte az "al dente" (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrtem, összekevertem a paradicsomos-csirkés szósszal, és azonnal tálaltam.
(A recept a Nestlé Babarecept-versenyén is részt vesz.)

2 megjegyzés:

Mamma írta...

Gaba, ez magyar tarhonya, vagy fregola? (Vagy valami a kettő között? :)

Gabah írta...

Jaj, Mamma, még jó, hogy szóltál! Ez a gombódás változat. Fel sem tűnt, hogy nem a tarhonyás képet tettem fel.
Először ezzel a tojásos gombódával készítettem, ez otthonról van, bolti, de nem tetszett a tészta állaga, darabokra esett főzés közben. Aztán mérges lettem, és csináltam sk. tarhonyát (600 g durumliszt, kb. 300 ml víz) és tökjó lett.
Mindkettőről csináltam képet, de annyira hasonlóakat, hogy most fel sem tűnt, hogy nem a tarhonyás képet raktam fel. Cserélem!
Egyébként fregolával is jó lenne, csak tudnám, hol vegyek, már anni helyen jártam a környéken, de nem lehet kaptam sehol. :-(