2011. október 31., hétfő

Spagetti póréhagymás sütőtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval

Tagliolini gyömbéres sütőtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval
(Tagliolini con crema di zucca allo zenzero e vongole)

Hozzávalók:
320 g tagliolini
300 g sütőtök (tisztítva mérve)
100 g póréhagyma
400 g csíkos vénuszkagyló
vaj
1 kk. nádcukor
1 dl száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
1 friss zsályalevél
egy kis darab friss gyömbér
Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a megtisztított, kés élével kissé szétnyomott, fokhagymagerezdet, az apróra vágott póréhagymát, a zsályalevelet, a nádcukrot, és az egészet közepes lángon 5-6 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára főzzük. Ezután a zsályalevelet kidobjuk, a tököt merülőmixerrel pépesítjük, belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a kagylókat, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a kagylók kinyílnak.
Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sütőtökös-kagylós szósszal, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: