2011. november 16., szerda

Casarecce szicíliai pestóval

(Casarecce al pesto siciliano) 


Hozzávalók (2 személyre):

·          160 g casarecce
·          50 g olívaolajban eltett aszalt paradicsom
·          félmaréknyi bazsalikomlevél
·          25 g fenyőmag
·          25 g mandula
·          50 g reszelt pecorino sajt
·          50 g ricotta
·          1 kis gerezd fokhagyma
·          só, bors
·          extra szűz olívaolaj
·          1 db madárszem chili (opcionális)


Tegyünk egy fazékba vizet melegíteni a tésztának. Ezután aprítsuk fel az aszalt paradicsomot, a bazsalikomleveleket pedig öblítsük le és egy kicsit szárítgassuk meg. Az összes hozzávalót - természetesen a tészta kivételével - tegyük a botmixer poharába vagy egy mélyebb tálba, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és turmixoljuk össze. Ezután folyassunk még hozzá - folyamatos mixelés közben - vékony sugárban annyi olívaolajat, hogy krémes állagú (de nem túl híg) pesztót kapjunk. Ha kész, kóstoljuk meg és ha kell sózzuk-borsozzuk utána, majd tegyük félre. Főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben a csomagoláson megadott ideig, ezután szűrjük le, öntsük egy tálba és keverjük össze a pesztóval. Azon nyomban forrón tálaljuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: