2011. november 18., péntek

Penne ricottával és citrommal

Penne ricottával és vodkában érlelt citrommal
(Penne con ricotta salata e limoni alla vodka)

160 g penne rigate
kb. 150 g sós ricotta vagy tömörebb feta sajt
2 db sóban eltett citrom (készen vett, üveges is lehet, de nagyon jó hozzá a vodkában eltett citrom is)
kevés szárított oregánó (friss zöldfűszer még jobb, ha van)
1-2 ek extraszűz olívaolaj
só és feketebors
Vizet forralok és al dente kifőzöm benne a tésztát.
Közben kisebb kockákra felvágom a ricottát vagy a feta sajtot. A citromot hosszában nyolc részre vágom és ha túl nagyok, akkor el is felezem. Egy tálalótálba teszem a ricottát a citromdarabokkal, rászórom az oregánót és egy kevés olívaolajat és óvatosan átforgatom.
A tészta főzővizéből kimerek egy bögrével, a tésztát leszűröm és beleforgatom a sajtba. Annyi főzővizet adok hozzá, hogy ne legyen túl száraz.
Azonnal tálalom, a tetejére lehet még egy kevés olívaolajat locsolni és ízlés szerint borsozni.
2 személyre /

Nincsenek megjegyzések: