2011. november 25., péntek

Narancsos tagliatelle tonhallal

Narancsos tagliatelle tonhallal
(Tagliatelle al profumo di arancia e con fette di tonno)

A narancsos tésztához
200 g búzaliszt (BL-55)
2 db tojás
2,5 ek narancsos olívaolaj (vagy extraszűz olívaolaj + kevés beforralt narancslé)
1 db narancs finomra reszelt héja
2 csipet szárított, tört peperoncino (vagy por)
½ tk só
Az összeállításhoz
2-3 szelet friss tonhal
2 ek-nyi olívaolaj (a sütéshez)
olívaolaj a tetejére (extra szűz, lágy, kissé gyümölcsös ízű)
só, feketebors
kevés petrezselyem

1. Először a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok és fóliába csomagolva legalább fél órára a hűtőben pihentetem. Tésztagéppel a kívánt méretre vágom (7-8 mm szélesre) és felhasználásig kézzel lazán konyharuhára teszem. (Ha nincs narancsos olívaolajunk, forraljunk be néhány kanál frissen facsart és átszűrt narancslevet és ezt adjuk a tésztához.)
2. Tálalás előtt apróra vágom a petrezselymet.
3. Felteszem a vizet forrni és a friss tésztát 2 perc alatt kifőzöm. Közben egy serpenyőben olajat hevítek és a tonhalszeleteket mindkét oldalon másfél-másfél percig sütöm. Kiveszem, egy percet pihentetem és vékonyabb szeletekre vagy csíkokra vágom.
4. A tésztát leszűröm, egy tálban összekeverem egy kevés olívaolajjal és a petrezselyemmel. Tányérokba teszem, mellé fektetem a tonhalszeleteket és meglocsolom egy kevés olajjal. Só és bors mehet rá ízlés szerint.
2 személyre /

Nincsenek megjegyzések: