2008. július 5., szombat

Kapribogyós-tonhalas tészta

Kapribogyós-tonhalas tészta
(Gomiti rigati con tonno e capperi)

400 g hámozott darabos paradicsom
2 doboz tonhalkoznerv olívaolajban (van amikor az egyiket olaj nélkülivel helyettesítem)
16 db zöld olívabogyó
1,5 ek kapribogyó
1 csokor petrezselyemzöld
3 ek extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
csípőspaprika

Az olívaolajon pirítsuk meg a lereszelt fokhagymát, adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, dobjunk bele egy kis darab csípőspaprikát, majd közepes lángon sűrítsük be a szószunkat. Ezalatt a tonhalkonzervről csöpögtessük le a fölösleges olajat, az olívabogyót vágjuk négyfelé, a capribogyót és a petrezselyemzöldet egészen apróra, majd amikor a paradicsom elérte a kívánt sűrűséget, tegyük bele a maradék hozzávalókat, és főzzük együtt még kb. 5 percig. Közben a tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, "al dente" leszűrjük, összekeverjük a szósszal, és azonnal tálaljuk.

Az eredeti, bővített bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta_05.html

Nincsenek megjegyzések: