2008. július 2., szerda

Spaghetti gombás bolognai raguval

Spaghetti gombás bolognai raguval
(Spaghetti con ragù di funghi e pomodoro)

500 g gomba (csiperke)
2 db közepes sárgarépa
1 db kisebb zellergumó
2 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj

frissen őrölt fekete bors
cayenne bors
sűrített paradicsom
1 doboz hámozott paradicsom konzerv (vagy darabos)
2 ág bazsalikom
csipet cukor
spagetti
reszelt sajt


A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk. A hagymákat is megpucoljuk, felaprítjuk, a répákat és a zellert pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és a gombákat megpároljuk benne. Sózzuk, borsozzuk, mikor már puhák, kiszedjük őket. Mehet a helyükre a kétféle hagyma, majd a répa és a zeller is. Összekeverjük őket, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a hámozott paradicsomot. A paradicsomokat szétnyomkodjuk egy fakanállal. Fedő alatt, mérsékelt lángon főzzük, néha megkeverjük. Kevés vizet is adhatunk hozzá, ha nagyon besűrűsödne. Mikor már a zöldségek kezdenek puhulni, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kis cayenne borssal, beletesszük a tépkedett bazsalikomot, egy kevés sűrített paradicsomot adunk hozzá és ha szükséges, egy csipet cukrot is. Puhára főzzük, és al dentére főtt spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.
2 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2007/06/14/Gombas_bolognai/

Nincsenek megjegyzések: