2008. július 6., vasárnap

Tejszínes-cukkinis fusilli

Tejszínes-cukkinis fusilli
(Fusilli con panna e zucchine)

1 közepes cukkini
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
extra szűz olívaolaj
egy kisebb csokor petrezselyemzöld
1 dl tejszín
pici szerecsendió
só, frissen őrölt bors


A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát az előzőleg felhevített olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és nagy lángon folyamatosan kevergetve kb. 5 percig saját levében pároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 5 percig pároljuk. Mielőtt a szósz kész, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és 1-2 percig még együtt pároljuk, és összekeverjük a frissen kifőzött fusillivel.

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-2-3.html

Nincsenek megjegyzések: