2011. június 28., kedd

Penne lisce padlizsánnal, koktélparadicsommal és füstölt scamorzával

Penne lisce padlizsánnal, koktélparadicsommal és füstölt scamorzával
(Penne lisce con melanzane, pomodorini e scamorza affumicata)

320 g penne lisce (de lehet, hogy egy vastagabb típusú, jó minőségű spagettivel mint pl. a Voiello Nr 5, jobb lett volna)
1 közepes padlizsán
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
12 db koktélparadicsom
120 g füstölt scamorza
só, bors, extraszűz olívaolaj

A hagymát felkockáztam, a padlizsánt megmostam, héjastól vékony csíkokra vágtam.
A koktélparadicsomokat negyedeltem.
A scamorzát kb. kétszer olyan vastag csíkokra vágtam, mint a padlizsánt.
Egy nagy serpenyőben felhevítettem egy kevés olívaolajat, megpároltam rajta a hagymakockákat és az áttört fokhagymát.
Egy másik serpenyőben szintén egy kevés olívaolajon aranybarnára pirítottam a padlizsáncsíkokat, felöntöttem a fehérborral, megvártam amíg az alkohol elpárolog, majd az egészet összekevertem a párolt hagymával. Hozzáadtam a negyedelt koktélparadicsomokat, sóztam, borsot tekertem rá, majd néha-néha megkeverve, nagy lángon további 1-2 percig főztem.
Közben a tésztát bő, sós vízben kifőztem, amikor elérte az "al dente" (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrtem, összekevertem a paradicsomos-padlizsános szósszal és a felcsíkozott scamorza felével, majd tányérokra szedtem, mindegyik tetejére raktam még néhány sajtcsíkot, és azonnal tálaltam.
Egy kevés friss bazsalikom jót tett volna neki.

Nincsenek megjegyzések: