2011. június 7., kedd

Ricottás-tejfölös-sokborsos tortiglioni

Ricottás-tejfölös-sokborsos tortiglioni
(Tortiglioni con ricotta, panna acida e pepe)

Hozzávalók:
320 g tortiglioni
200 g ricotta
80 g zsíros tejföl vagy natúr joghurt
80 g frissen reszelt érlelt pecorino vagy parmigiano
sok-sok feketebors
néhány csepp citromlé vagy balzsamkrém
A ricottát a tejföllel, a sóval, és a sajttal csomómentesre kevertem. A tésztát lobogó, sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, összekevertem a ricottás szósszal, tányérokba szedtem, mindegyik tésztakupac tetejére citromlevet csorgattam, bőven borsot tekertem, és azonnal tálaltam. (Petrezselymes citronette-tel meglocsolva, vagy balzsamkrémmel pöttyözve és pirított fenyőmaggal megszórva is finom.)

3 megjegyzés:

Pixie Pie írta...

Húha! Köszi a tippet, épp most gondolkodtam milyen tészta legyen ebédre. :) Nagyon guszta.

Fondantina írta...

Szia,
Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
Előre is köszönöm a segítséget.

Gabah írta...

Pixie, vidd csak! Remélem, ízleni fog!
Fondantina, mindenképp megnézem a linket.