Ricottás-tejfölös-sokborsos tortiglioni
(Tortiglioni con ricotta, panna acida e pepe)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
320 g tortiglioni
200 g ricotta
 80 g zsíros tejföl vagy natúr  joghurt
 80 g frissen reszelt érlelt pecorino vagy parmigiano
só
 sok-sok feketebors
néhány csepp citromlé vagy balzsamkrém
A  ricottát a tejföllel, a sóval, és a sajttal csomómentesre kevertem. A  tésztát lobogó, sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, összekevertem  a ricottás szósszal, tányérokba szedtem, mindegyik tésztakupac tetejére  citromlevet csorgattam, bőven borsot tekertem, és azonnal tálaltam.  (Petrezselymes citronette-tel meglocsolva, vagy balzsamkrémmel pöttyözve  és pirított fenyőmaggal megszórva is finom.)
 
 
 
2 megjegyzés:
Húha! Köszi a tippet, épp most gondolkodtam milyen tészta legyen ebédre. :) Nagyon guszta.
Pixie, vidd csak! Remélem, ízleni fog!
Fondantina, mindenképp megnézem a linket.
Megjegyzés küldése