2011. november 7., hétfő

Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal

Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal
(Farfalle con salsa di zucca e gorgonzola dolce)

Hozzávalók:
320 g farfalle tészta
300 g sütőtök (tisztítva mérve)
120 g gorgonzola dolce
0,8 dl tejszín
1 zsályalevél
só, bors
A sütőtököt apró kockára vágjuk, és annyi vízben amennyi épp ellepi a zsályalevéllel együtt nagyon puhára főzzük. Hozzáadjuk a gorgonzolát, a tejszínt, bőven borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és besűrítjük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sajtos-sütőtökös szósszal, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: