2011. november 28., hétfő

Sültpaprika krémes mezze penne rigate friss korianderrel

Sültpaprika krémes mezze penne rigate friss korianderrel
(Penne rigate con crema di peperoni gialli e coriandolo fresco)

Hozzávalók:
320 g mezze penne rigate
3 sárga színű kaliforniai paprika
1 sonkahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 ek. frissen reszelt Parmigiano Reggiano
só, bors
néhány korianderlevél


A paprikákat 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul. Ekkor kivesszük, egy tálba tesszük, egy tányérral légmentesen letakarjuk, és amikor langyosra hűlnek, lehúzzuk a héjukat.
Ezalatt egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fehérbort, a paprikahúst, majd nagy lángon, folymatosan kevergetve további 5-6 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, merülőmixerrel pürésítjük.
A tejszínt a paprikapüréhez keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, egyet forralunk rajta, végül a parmezánnal, sóval, borssal és az apróra vágott korianderlevelekkel fűszerezzük.
Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen szétfőtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a paparikaszósszal, és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Imádnivaló!

Gabah írta...

Hobbychef, örülök, hogy tetszik! :-)