Tésztasaláta bazsalikommal
(Insalata di pasta)
300 g rövid pasta
1 db kaliforniai paprika, piros
1 db kaliforniai paprika, sárga
4 db koktélparadicsom (opcionálisan)
½ csokor bazsalikom
A Tiziano-dressinghez
4 ek olívaolaj
1,5 ek aceto balsamico (balzsamecet)
1 mk sóbors, frissen őrölve
1 mk porcukor
A pastát a szokásos módon al dente megfőzöm és egy tálalótálba teszem. A hozzávalókból elkészítem a dressinget és összeforgatom a kihűlőben lévő pastával. A paprikát kicsumázom, hat részbe, majd csíkokra vágom. A bazsalikom leveleit megmosom, de nem vágom össze. Az egészet összeforgatom a pastával és legalább 2 órára hidegre teszem, hogy az ízek harmonikussá érjenek.
4 személyre /
Eredeti, bővített bejegyzés itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése