2008. augusztus 2., szombat

Pezsgős-tonhalas spaghetti

Használhatunk pezsgőt és proseccot is, tonhalból pedig ha frisset kapunk, még jobb lesz, ezt előtte vágjuk falatnyi darabokra és egy perc alatt süssük ki. Aki nem szereti a kaprot, elhagyható, de szerintem így lesz tökéletes az ízhatás!

Pezsgős-tonhalas spaghetti
(Spaghetti con sugo di prosecco e tonno)

250 g spaghetti
1 ek olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma (vagy 5 szál újhagyma)
2 gerezd fokhagyma
2 ek kapribogyó, lecsöpögtetve
150 ml száraz pezsgő
100 ml tejszín
100 ml tejföl
1 db citrom reszelt héja

fehérbors
1-1,5 doboz tonhalkonzerv (natúr vagy olajban eltett)
½ csokor kapor


A tésztához egy nagy fazékban felteszem forrni a vizet, beleteszem a spagettit, és al dentére főzöm.
A mártáshoz megtisztítom a hagymákat, a vöröshagymát felaprítom. A tonhalat felbontom, ha natúr, leöntöm róla a levét, villával kicsit szétszedegetem.
Közben elkészítem a mártást. Olajat hevítek egy serpenyőben (vagy a tonhal alóli olajból veszek), megpirítom a vöröshagymát, majd hozzáreszelem a fokhagymát. Mikor már üveges és a fokhagyma illatozik, hozzáadom a kapribogyót és a pezsgőt. Hagyom, hogy az alkohol pár perc alatt elfőjön belőle. Mikor a sistergése már alábbhagy, hozzáöntök annyi tejszínt, hogy mártássűrűségű legyen. Sózom, borsozom, hozzáreszelem a citromhéjat. Végül belekeverem a tonhaldarabokat is és összefőzöm 1-2 perc alatt.
A mártást összeforgatom a leszűrt tésztával és a felvágott kaporral és tálalom.
2 személyre

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2007/10/25/Pezsgos-tonhalas_spagetti/

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper recept. Könnyen elkészíthető, rafináltan finom, vendégeket elkápráztatni is tökéletes. Gratulálok!