2008. október 16., csütörtök

Házi tagliatelle káposztával és kolbásszal

Házi tagliatelle káposztával és kolbásszal
(Tagliatelle con verza e salsiccia)

Hozzávalók:
300 g liszt
3 tojás
15 g pürésített, jól kinyomkodott paraj
200 g kolbász
400 g vékony csíkokra vágott káposzta
50 ml száraz fehérbor
100 ml zöldség alaplé
1 vékony karikára vágott hagyma
2 ek. extraszűz olívaolaj


A lisztből, tojásból és a parajból elkészítjük a tagliatellét. (Értelemszerűen a parajt csak a tészta feléhez adjuk hozzá, ha szükséges, bővebben lisztezzük.) A kolbászról a belet lehántjuk, a húst apró darabokra vágjuk, az olívaolajon kissé megpirítjuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A pirított húsdarabkákat közben melegen tartjuk. A lecsöpögtetett zsírban megpirítjuk a vékony karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztacsíkokat, meglocsoljuk a fehérborral, majd nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Ezután a káposztára ráöntjük a zöldségalaplevet is és közepes lángon, fedő alatt pároljuk kb. 10-15 percig. A tésztát -vastagságától függően- 3-4 perc alatt készre főzzük, és összekeverjük a káposztával. Tányérokra szedjük, a tetejére halmozzuk a pirított kolbászdarabkákat, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: